lördag 26 september 2009

Candy Spelling´s Giftwrapping Rooms


Candy Spelling, mamma till Tory Spelling, har tre s k "giftwrapping rooms. Det minsta (som visas på bilden, är det minsta för "vardagsinslagningar". Det ena innehåller bl a en cellofan/krymp plast maskin och det andra i källaren används endast för julklappsinslagning och påskpresenter.
(Foto C: People.com och Art Streiber)
Måste vara den ultimata lyxen för en sån som jag , som älskar att slå in paket. Jag vet nu vart en av mina drömresor går.. måste gå iväg och skriva ett "letter of invitation".

"Diamonds are a girls best friend"


..och helst ska de komma från Tiffany´s in New York.
Jag föreläste på Precious, smyckes- och klockmässan förra helgen för butiker " om hur de ska öka försäljningen och servicegraden i årets julhandel genom att börja erbjuda mer professionella inslagningar och förpackningar. Och det finns mycket att lära sig av amerikanska butiker. Och Tiffanys är väl helt enkelt "simple the best" i smyckesbranschen.
(Foto Copyright: Jill Clardy och Tiffany & Co)
Klicka här så ser du vilka underbara smyckesaskar Tiffanys säljer, dvs kunderna kan "köpa till". Våra juvelbutikers fula blå plastaskar är under all kritik, så skapa merförsäljning genom att erbjuda lite finare askar till de små sötnosarna som ska förpackas väl.

Den enda i Sverige som är i närheten och förstår att även förpackningen ska motsvara innehållet är Efva Attling, ett stort grattis till dina fina askar! En snygg förpackning säljer och höjer värdet på varumärket, varan och butiken!! Och gladare kunder. Tiffanys är världsberömda för sina paketinslagningar, deras turkosa papper och vita rosetter känner alla modevetna och smyckesintresserade kvinnor till. Så se och lär kära smyckesbransch i landet lagom Sverige.

Så njut av Audrey Hepburns Breakfast at Tiffany´s här

fredag 25 september 2009

Kontor på Döbelnsgatan och lager på Kammakargatan

Har ju helt glömt att tala om att vi numera sitter på ett fint kontor på Döbelnsgatan 65, trångt eftersom rummet jag hyr mer ser ut som ett kreativt kaos med alla vackra pappers, snören, band, askar, presentkorgar, lådor etc. Men vi har finfina utbildningslokaler här.

Vårt lager finns numera på Kammakargatan 19, och vi startar nu lite "garageutförsäljning" utvalda lördagar för de som prenumerar på nyhetsbrevet och de som tidigare gått kurs hos oss. Först ut är i morgon lördag 26 sept kl. 13-15. Vi behöver rensa för att få in lite härliga papper för julen.

Så här fint ger man bort presentkort


Tack du kund som ringde idag och ville köpa ett presentkort till din sambo i present, på en kurs i presentinslagning. Hennes älsklingsfärg är äppelgrönt, så självklart fixade jag ett fint paket. Jag använder nästan alltid askar till presentkort. Vi säljer förstås jättefina askar, så behöver du det, hör av dig. Sen dekorerar man den med fina färger. Detta är ett perfekt sätt att använda överblivna spillbitar.
Hur du dekorerar askar fint lär du dig på vår steg 3 kurs i presentinslagning. Så fram för fler fina "pretty woman paket". Håll med om att det är bra mycket roligare än ett tråkigt "grått Åhlenslogotype papper och att bara ge bort presentkortet i ett litet kuvert.
Ut o njut av denna helgs höstsol. Fler fina asktips kommer snart

torsdag 24 september 2009

Höstinspirationspaket - giftwrapping goes scrapbooking


Tiden rinner iväg fort och en blogg är inte bättre än dess frekvens, dvs att det händer nåt. Nu ska Surprisehouse försöka bli lite mer synlig här. Bättre korta inlägg och ofta än långa utdragningar.

Höstkänsla
Äntligen kalla soliga höstdagar! Med lite regn emellan. Fick ändå inspiration idag att göra ett fint höstpaket. "Giftwrapping goes Scrapbooking". Fick idén igår när jag höll
steg 1 kurs i Scrapbooking i våra lokaler. Jag var ute hos YouDo och hämtade lite nya scrapark, stacks, dekorationer, stämplar och blommor, superfina saker. Kursdeltagarna fick verkligen fross i nytt och de var så duktiga!!. De nya fina scrapblommorna från YouDo i de härliga höstfärgerna var jättefina, och de sitter nu på detta paket.

Du behöver;
- tvåfärgat papper i höstfärger

- dubbelhäftande tejp
- två-tre olika sidenband i olika bredder i matchande höstfärger
- scrapblommor eller blad


Gör så här:
1. Måtta pappret på sidorna, 2/3 upp på kanterna. Klipp ut
2. Måtta 2 x längden på det du ska slå in så det räcker till att göra "stråvecken" på ovansidan
3. Vecka i en änden på pappret några smala och ett tjockare veck i mitten, fäst en dubbelhäftande tejp på
baksidan så det stabiliseras.
4. Slå in paketet
5. Knyt fast ett matchande sidenband, och gör några "loopar" av mindre bitar av olika sidenband och knyt in i
knuten.
6. Ta scrapblommorna eller bladen och gör ett litet hål i dem och trä in en metaltråd. Knyt in "buketten" i
sidenbandsknuten. Skruva metalltrådarna runt en penna likt "skruvmakaroner".

Klart